Eljárásrend a TCSGYK által nyújtott szolgáltatások (családsegítés, gyermekjóléti szolgáltatás) biztosítása során a koronavírus járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetben

Tekintettel arra, hogy a zárt helyiségekben való társas/csoportos tartózkodás kockázatot jelent a kialakult járványhelyzetben, a szolgáltatásaink biztosítása során az alábbiak szerint járunk el:

Az intézmény nyitva tartási ideje változatlan (hétfő: 14-16 óra, kedd és csütörtök: 8-16 óra, szerda: 13-18 óra, péntek: 8-14 óra között).

A szolgáltatások igénybe vétele során a várakozók nagyobb számának elkerülése végett kérjük, hogy az igénybe vevők a családsegítővel/esetmenedzserrel/tanácsadóval történt előzetes telefonos időpont egyeztetés alapján keressék fel személyesen intézményünket a megbeszélt időpont pontos tartásával.

Ha halasztható a személyes segítő beszélgetés, tanácsadás, ügyintézésben való közreműködés akkor átmenetileg kerüljük a személyes találkozást, helyette alkalmazandó a telefonos, e-mailes információnyújtás, tanácsadás, kapcsolattartás.

Krízishelyzetben, új igénybevétel esetén is javasolt a személyes felkeresést megelőzően az előzetes telefonos kapcsolatfelvétel, időpont egyeztetése a személyes igénybe vételre.

Személyes igénybevétel esetén a megbeszélt időpontban a munkatárs az ügyeleti szobában fogadja az igénybe vevőt, 1 fő kísérő a váróhelyiségben tartózkodhat. A szellőztetés alatt álló váróhelyiségben egyszerre csak maximum két fő tartózkodhat a közvetlen kontaktus kerülése, egymástól való 1 m-es távolságtartás mellett.  Az asszisztens kérésére a további szolgáltatást igénybe venni szándékozó személy szabad levegőn, szintén a közvetlen kontaktus kerülése mellett várakozzon.

Az ügyeleti szoba igénybe vétele után az érintett, használt eszközök (kilincs, kapcsoló, asztal, szék, toll stb.) fertőtlenítése történik.

A családlátogatások alkalmával a munkatársak számára védőfelszerelés (maszk, kesztyű) használata kötelező, (előzetes tájékozódás esetleges egészségügyi panasz meglétéről, zsúfoltság elkerülése, rövid találkozás, megfelelő személyközi távolság tartása, higiénés előírások stb. követésén túl).

Köszönjük a megértést, együttműködést!

További információk: https://koronavirus.gov.hu/